• 1-lessen
  • 2-lessen
  • 3-lessen
  • 4-lessen
  • 5-lessen
  • 6-lessenLessen


De volgende curcussen ( lessen ) zijn bij ons te volgen:


Stijldansen

Stijldansen is een danscursus waarin je, afhankelijk welk nivo je volgt, een groot aantal dansstijlen aangeleerd krijgt het is de bedoeling dat je reeds binnen een paar weken makkelijk op de dansvloer uit de voeten kunt, met o.a. Quickstep, Foxtrot, Engelse wals, Chacha, Rumba, Samba, Tango, Jive en Swingfox.

Opfriscursus dansen

Tijden geleden op dansles gezeten en ondertussen geen tijd gehad om het bij te houden? Volg dan een opfriscursus dansen. Binnen de korste keren weet en voel je het weer!

Mini-cursus a.s. bruidsparen

Voor de mooiste dag in je leven willen wij, in een blokje van 3 lessen, je graag een spetterende openingsdans ( naar keuze ) leren.

Salsa

In Cuba ligt de oorsprong voor het ontstaan van de salsa toen vluchtelingen uit Haiti hun danzon introduceerden.Deze vermengde zich met de rhumba,s en later de cubaanse son, wat eigenlijk weer een mengeling was van spaanse muziek en afrikaanse drumbeats. Landen als Dominicaanse Republiek, Colombia en Puerto Rico brachten hun cultuurgoed mee en vermengden zich met elkaar en werd later aangeduid wat wij nu kennen als salsa.

Bachata


De muziek in vierkwartsmaat wordt gespeeld met een gitaar, een basgitaar, een güira en bongos. De meeste artiesten zijn mannelijke gitaarspelers die met een wat jammerende zang verhalen over tragische liefdes. Zodoende zou de Bachata de Latijns-Amerikaanse smartlap kunnen worden genoemd.
Bachata wordt met een partner gedanst (man met vrouw, soms vrouw met vrouw). Op verschillende plaatsen in de wereld wordt bachata op verschillende manieren gedanst. Er zijn geen strakke regels.

Chacha

De Chacha is een dans die is ontstaan in Cuba en in het begin van de jaren 50 opdook in de nachtclubs van de Verenigde Staten. De Amerikanen - in tegenstelling tot de Europeanen - dansten reeds de mambo die de directe voorvader van de chachacha is.

Kizomba

Kizomba is een dansstijl uit Angola met invloeden uit Semba en Merengue in een mix van Afrikaanse rhythmen. Kizomba wordt close, sensueel en romantisch gedanst.

R.Roll / Swing

Rock and Roll of ouderwetse SWING ( ook wel boogie woogie genoemd ) is de dans die door Amerikanen in Europa is geïntroduceerd en gedanst wordt op een combinatie van Jazz, Ragtime en Bop muziek. Deze stijl Rock and Roll/ouderwetse swing kan vanaf de eerste les door jong en oud gedanst worden.

Argentijnse tango

De oorsprong van de tango is ontstaan aan de oevers van de Rio de la Plata in Argentinie. Daar vermengden de dans en muziek van nakomelingen van zwarte slaven zich met immigranten uit europa en van caudillos. Muzikaal gezien is de bandoneon een opvallend instrument in de "orquesta tipico".

Mambo

Is een Latijnse dans uitgevonden door Perez Prado en populair in de jaren 40 en 50 in Cuba en Mexico city.

Souldance

Is een vrije dansvorm ontstaan in de 50 en 60 jaren uit Rhythm and blues van de Afro-Amerikaanse bevolking in het zuiden van de Verenigde Staten.

Bolero

Is van origine een klassieke dans in drie kwart maat. Later ontwikkeld in heel Latijns Amerika in twee kwart of vier kwart maat.


Parkeren
Onze les-lokaties hebben ruime (gratis) parkeergelegenheid.


Interesse om een van deze lessen te gaan volgen?
Kijk dan snel bij lesrooster wat de mogelijkheden zijn.